Commercial

17 Cedar Street
Dobbs Ferry, New York

Owner: MCW Dobbs, LLC

Size: Addition: 2,000 square feet

 

Project Team

Structural: Thune Associates, P.C.

Program and Design:   This project involved a one-story addition to an existing two-story mixed use building, with retail on the first floor, in downtown Dobbs Ferry.  The exterior design responds to the scale and proportions of the existing streetscape with its prominent cornice, mixed-color face brick, and rusticated first floor.

Photography: Peter Krupenye

Corporate Center at Rye
Rye, New York

Owner/Developer: The Gateside Corporation

Size: 175,000 square feet; Site: 17 acres

 

Project Team

Civil: Raymond Keyes Associates

Structural: Joseph B. Yesselman, P.E. (Buildings); Thornton-Tomassetti, P. C. (Rotunda Superstructure)

Mechanical/Electrical: Arthur Breuer, P. E.

Landscape: Imbiano-Quigley, P.C.

Builder: Doria Construction Company

Construction Manager: Pavarini Construction Co

 

Program and Design: A three building campus style layout with 4,000 to 60,000 square feet tenant spaces. A four-story entrance rotunda unites the buildings. Clear glass curtain walls demarcate circulation spaces and reflective blue glass encloses the office spaces. Atria bring natural light to all floor levels. A clear glass, barrel vault covered bridge connects the rotunda with two buildings and spans a sunken dining plaza and tiered granite waterfall. Featured materials include painted plaster, terrazzo, granite, exposed structural steel and white oak.

Photography: George Peirce

1/6

1/6

1/2
488 Mamaroneck Avenue
Village of Mamaroneck, New York

Owner/Developer: Messara Realty, Inc.

Size: 8,800 square feet; Site: 4,800 square feet 

 

Project Team

Structural: Thune Associates, P.C.

Mechanical/Electrical/Plumbing: DKA Consulting

General Contractor: Pavarini Construction Co.

 

Program and Design:  The building is the most prominent site in Mamaroneck and is the gateway into the village. The design features a dramatic rotunda and contextual urban walls along the streets. Flexible retail space is provided at street level with office space located on the second floor.

Photography: George Peirce

 

 

Tradex Capital Markets
Greenwich, Connecticut

Owner:Tradex Capital Markets

Size: 3,500 square feet

 

Project Team

Mechanical/Electrical/Plumbing: Edwards & Zuck, P.C.

Structural: David Seymour, P.E.

General Contractor: Pavarini Construction Co.

 

Program and Design:  The interior design creates a series of mostly glass spaces on a rigid grid system to promote visual interaction between employees and showcase the corporate art collection.  Millwork was designed for most non-glass surfaces to integrate functional components into the minimalist aesthetic.

Photography: George Peirce

 

 

 

1/3
Millennium Partners
Greenwich, Connecticut

Owner: Millennium Partners

Size: Office Interior:35,000 square feet; Data Center: 2,500 square feet

 

Project Team

Mechanical/Electrical/Plumbing: Edwards & Zuck, P.C.

Information Technology: Lilker Associates

Structural: David Seymour, P.E.

General Contractor: Pavarini Northeast Construction Co.

 

Program and Design:   Includes a trading room for 220 people plus, corporate offices, a conference center, and a data center. Clear and obscure glass were used in partitions for visual interaction and privacy. Custom furniture systems enhance trading functions. Finishes were tailored to the specific function of each space and millwork integrates the trading and video conferencing equipment.

Photography: George Peirce

Grand Street Plaza
White Plains, New York

Owner: 140 Grand Street, LLC

Size: Lobby: 2,500 square feet; Plaza: 4,000 square feet

 

Project Team

General Contractor: Pavarini Northeast Construction Co.

Program and Design:   The design of the lobby renovates a stylistically obsolete space and incorporates a modern material palette of etched glass wall panels, pewter metal surrounds and marble insets, and features a walnut wall sculpture and a custom arranged pendant light sculpture.  The design of the entrance plaza re-vitalizes an underutilized amenity space with new building signage, exterior wood pavers, landscaping, lighting and custom furniture.

Photography: Peter Krupenye

© 2019, Papp Architects PC.